Дмитрий Рогозин, бивш вицепремиер в руското правителство и ръководител на Роскосмос,

...
Дмитрий Рогозин, бивш вицепремиер в руското правителство и ръководител на Роскосмос,
Коментари Харесай

Дмитрий Рогозин е ранен при обстрел в Донецк

Дмитрий Рогозин, някогашен вицепремиер в съветското държавно управление и ръководител на Роскосмос, и Виталий Хоценко, ръководител на държавното управление на самопровъзгласилата се Донецка национална република, са били ранени в сряда вечерта, когато Донецк е бил обстрелван, заяви Би Би Си.

Както твърдят от обкръжението на Рогозин и Хоценко, няма заплаха за живота им. Самият Рогозин съобщи пред съветската държавна телевизия RT, че е бил ранен в гърба от шрапнел. Според него шрапнелът е проникнал на сантиметър от гръбначния му дирек.

" Ще пребивавам ", увери Рогозин, който съгласно формалните данни управлява група военни съветници в Донбас - " Царските вълци ".

Изданието Baza оповестява, че съгласно неговите данни Рогозин е получил мекотъканна рана от шрапнел в главата, проникваща рана от шрапнел в седалището и проникваща рана от шрапнел в лявото бедро.

По към момента непотвърдени данни вследствие на тази пукотевица има починали и няколко души са ранени.

Според известията от мястото на случая Рогозин и Хоценко са били ранени в ресторант " Шеш-Беш ", където Рогозин е празнувал рождения си ден (в сряда той навърши 59 години).

По-късно от болничното заведение Рогозин описа за пострадванията и положението си:

" Беше работна среща, в стеснен кръг и в спокойна атмосфера след завръщане от една от нашите доброволчески елементи. Ние живяхме в този хотел през последните месеци и за 8 години врагът в никакъв случай не е обстрелвал това място. Някой е дал информация и към 19:45 имаше няколко точни попадения, в това число и в мястото, където се намирахме непосредствено. Били са с диаметър 120 или 155 мм. Имам рана, железен откъс с размери 3х4 мм, влезнал над дясната лопатка. Предстои интервенция. Няколко други близки хора бяха ранени. "

Лекарите обаче обявиха, че шрапнелът, който е попаднал единствено на няколко сантиметра от гръбначния стълб е невероятно да бъде остранен оперативно. Негов асистент съобщи, че лекарите оказват нужното подпомагане на Дмитрий Рогозин и експертите от група военни съветници, попаднали дружно с него под обстрел в Донецк. Дмитрий Рогозин прави оценка положението си като приемливо ", сподели помощникът му.

Според него тази сутрин на някогашния началник на Роскосмос е направена нова превръзка. " Според заключението на лекарите фрагментът от снаряд, попаднал в гръбначния дирек, не може да бъде отхвърлен. Дмитрий Рогозин отхвърля да бъде евакуиран в лечебни заведения в други райони на Русия, до момента в който положението на другите ранени не бъде нормализирано ", добави той, представен от ТАСС.

58-годишният Рогозин бе отпред на " Роскосмос " в продължение на малко повече от четири години, като пое поста от края на май 2018 година По обучение той е публицист. Беше уволнен от поста през лятото на тази година, след редица внезапни изявления, въпреки и в формалната линия на Кремъл. През юни Рогозин отправи косвена заплаха към българите с ядрена ракета " Сармат ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР